Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.13. - kedd, Ida napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Kormányzati forrásból megújul a debreceni Zsuzsi kisvasút

2019. március 20. 13:58
Kormányzati forrásból megújul a debreceni Zsuzsi kisvasút

Az ITM a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztésére szánt keretből 776 millió forinttal támogatja a debreceni Zsuzsi erdei kisvasút rekonstrukcióját.

Papp László, Debrecen polgármestere sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy 2012-ben a regionális operatív program keretében elnyert 400 millió forint forrásból már megújult a 17 kilométeres pálya 10 kilométeres szakasza és néhány vasúti kocsi. A mostani beruházás során további 7 kilométeres pályaszakaszt rekonstruálnak, felújítják a Zsuzsi vonat gőzmozdonyát és két dízelmozdonyát is - tette hozzá a polgármester.

 

Kormányzati forrásból megújul a debreceni Zsuzsi kisvasút

 

A Zsuzsi kisvasút vasúttörténeti, és helyi közlekedéstörténeti emlék, amelynek fenntartásához és működtetéséhez évi 50 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat - jelezte Papp László polgármester. Gacsályi István, a Zsuzsi Erdei Kisvasút Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: a rekonstrukciós munkák miatt március 18. és október 31. között nem közlekednek a menetrend-szerinti vonatok, és különvonatokat sem indítanak ebben az időszakban.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu