Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Kétmilliárdos támogatást kap a debreceni strandfejlesztés

2018. March 20. 11:09
Kétmilliárdos támogatást kap a debreceni strandfejlesztés

Kósa Lajos, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be, hogy a kormány további kétmilliárd forinttal támogatja a debreceni nagyerdei strand összesen hatmilliárd forintba kerülő fejlesztését.

A sajtótájékoztatón felidézte, hogy, korábban, a Modern városok program keretében négymilliárd forintot biztosítottak erre a célra, a tervezés után azonban kiderült, hogy a beruházást hatmilliárd forintból lehet megvalósítani. A strand felújításával - a főtér megújítása, a fedett, 50 méteres uszoda felépítése, a Nagyerdei Stadion, az új villamosvonal megépítése és a Nagyerdő átalakítása után - a debreceniek újabb több évtizedes álma valósul meg - hangoztatta a miniszter.

 

Kétmilliárdos támogatást kap a debreceni strandfejlesztés

Külön 1600 négyzetméteres "gyermekvilágot" alakítanak ki a debreceni strand fejlesztésekor

 

Papp László, Debrecen polgármestere a bejelentés kapcsán megjegyezte: soha annyi támogatást kormánytól még nem kapott a város, mint az elmúlt négy esztendőben. Hangsúlyozta, hogy a nagyerdei strandfejlesztés nem versenyezni akar a környező városok, például Hajdúszoboszló fürdőjével, hanem kiegészíti a szolgáltatásokat. Ismertetése szerint a korábbi 3600 négyzetméteres vízfelület 5600 négyzetméterre nő. Külön 1600 négyzetméteres "gyermekvilágot" alakítanak ki, de lesz új hullámmedence, kalandmedence, ugrómedence, "sportvilág" 50 és 33 méteres úszósávokkal, relaxációs medence és lassú folyású sodrómedence, emellett nyolc csúszdát is építenek.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu