Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.30. - csütörtök, Auguszta napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Két napelemes erőművet támogat a kormány

2017. augusztus 22. 08:46
Két napelemes erőművet támogat a kormány

A Kehop keretében egy oroszlányi és egy felsőzsolcai fotovoltaikus erőmű létesítéséhez összesen több mint 6 milliárd forint támogatást kap az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság. 

Oroszlány külterületén, a Bokodi-hűtőtó mellett 17,208 megawatt névleges teljesítőképességű,  fotovoltaikus erőmű épül, a megtermelt energiát a közcélú hálózatba táplálják. A projekt támogatása 3,2 milliárd forint, a fejlesztésnek köszönhetően közel 80 ezer gigajoule-lal nő a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség, és több mint 21 ezer tonnával csökken az üvegházhatást okozó gázok mennyisége.

 

Két napelemes erőmű létrehozását támogatja a kormány

Egy oroszlányi és egy felsőzsolcai fotovoltaikus erőmű létesítéséhez összesen több mint 6 milliárd forint támogatást nyújt a kormány

 

Felsőzsolcán, a Felsőzsolca és Onga közötti 3605. számú út mellett 16,632 megawatt névleges teljesítőképességű fotovoltaikus erőművet létesítenek. Az erőmű termelésével évente közel 21 millió kilowattóra villamos energia értékesíthető a kötelező átvételi rendszerben. A támogatás több mint 3,1 milliárd forint.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu