Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.14. - kedd, &Őrs napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Fejlesztett a ContiTech

2018. január 23. 15:07
Fejlesztett a ContiTech

A Continental autóipari cégcsoporthoz tartozó ContiTech Magyarország Kft. mintegy hatmilliárd forintból fejlesztette nyíregyházi telephelyét. Emellett több mint kétmilliárd forintos kormányzati támogatással új kaucsukkeverő gyártósort, félkész terméket gyártó berendezést vásárolt, és komplett járműipari termelési technológiát alakított ki.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az eseményen elmondta: az elmúlt hét-nyolc év fejlődése részben a Continentalhoz hasonló világvállalatoknak köszönhető, amelyek lehetőséget és perspektívát láttak Nyíregyházában és a megyében. "A Continental nyíregyházi jelenléte révén elérkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe egy olyan korszak, amikor a világ vezető ipari vállalatai választják termelési bázisukként ezt a vidéket és fejlesztenek folyamatosan ebben a térségben" - fogalmazott Magyar Levente.

 

Hatmilliárd forintból fejlesztette telephelyét a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán

ContiTech Magyarország Kft. mintegy hatmilliárd forintból fejlesztette nyíregyházi telephelyét

 

Elmondta, 2010 óta tart a Continental legújabb nagy fejlesztési hulláma, amely során csak Nyíregyházán hatmilliárd forintot fektetett be a cég. Ez idő alatt 600 új munkahely jön létre Nyíregyházán, olyan munkahelyek, amelyek több mint ötven százalékban szakképzett munkaerőt kívánnak meg. A ContiTech beruházása egy új raktárkomplexum építését is tartalmazta, illetve építés alatt van egy 4500 négyzetméteres raktár a gyár területén. Az áprilisra elkészülő gyáregységben tömlőket és légrugókat fognak tárolni. A fejlesztésekkel több mint 200 új munkahely létesült, így már közel 500 munkavállaló dolgozik a nyíregyházi üzemben.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu