Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Ezermilliárdok közlekedésfejlesztésre

2015. October 11. 13:49
Ezermilliárdok közlekedésfejlesztésre

A következő öt évben 2600-2800 milliárd forintot fordíthat Magyarország a közúti, a vasúti, a légi és a vízi közlekedés fejlesztésére.


A fejlesztési pénzek nagyságára vonatkozó bejelentést Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára tette Hajdúböszörményben.  a Sugárutak fejlesztése Hajdúböszörményben című projekt keretében felújított gyűjtő utak átadásán. Mintegy 220 milliárd forint jut  Hajdú-Bihar megyére, az M35-ös autópálya Berettyóújfaluig tartó, illetve az M4-es Berettyóújfalutól Nagykerekin át a román határig húzódó szakaszának építése például jövőre kezdődik és 2018-ra készül el. Tasó László szerint Magyarország jövője a következő néhány évben dől el, az pedig, hogy milyen fejlesztések valósulhatnak meg, a következő hónapokban. "Kellő erőre, szigorra van szükség, hogy a források felhasználása az első perctől hatékony legyen" - fűzte hozzá a közlekedésfejlesztési államtitkár.Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára: "A vasútfejlesztés a versenyképesség javulását szolgálja"


Az államtitkár szeptember 21-én Budapesten, a MÁV-START és a GYSEV motorvonat-beszerzési projektjének zárórendezvényén kitért arra is, hogy a a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban 150 milliárd forintot fordíthatunk az elővárosi közlekedés fejlesztésére, például motorvonatok beszerzésére,  pályaudvarok felújítására.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu