Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.23. - csütörtök, Dezső napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Az Audi továbbra is a kormány egyik legfontosabb stratégiai partnere

2016. június 28. 10:58
Az Audi továbbra is a kormány egyik legfontosabb stratégiai partnere

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kijelentette, hogy az 1993-ban alapított cég hazánk egyik legjelentősebb autóipari vállalkozása, az elmúlt két évtized alatt több mint 7 milliárd eurót fektetett be Magyarországon, jelenlegi fejlesztését a magyar kormány 6 milliárd forinttal támogatja.

A nemzetgazdasági miniszter a hivatalában fogadta az Audi Hungária Motor Kft. vezetőit, ahol a felek egyeztettek a győri székhelyű vállalat hosszú távú fejlesztéseiről. A nemzetközi termelési hálózatának átszervezése nyomán az Audi tervei szerint a villamos meghajtású motorok központja is Magyarország lesz. Az új modellre történő átállás komoly folyamat, mely rövidtávon okozhat ingadozást a termelésben, de a munkavállalók helyzete  biztosított, a kibocsájtás pedig a mostani szinthez képest is emelkedni fog.

 

Audi Q3 SUV

Az Audi Q3 SUV villamos meghajtású motoral működik

 

A szakképzett, korszerű tudással rendelkező munkaerő a gazdaság bővülésének egyik legfontosabb feltétele, így a kormányzat a szakképzési rendszer reformjával és most már külföldi toborzással is támogatja a Magyarországon termelő cégek tevékenységét. A képzési központok létrehozásával a legkorszerűbb tanműhelyekben nemcsak a nagy gyártók közvetlen munkaerő-képzését biztosíthatnák, hanem a kapcsolódó beszállítói kis- és középvállalkozói kör munkavállalóit is képeznék.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu