Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.28. - kedd, Levente, Irén napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Az állam is támogatja a Schneider Electric hazai bővítését

2020. december 08. 10:10
Az állam is támogatja a Schneider Electric hazai bővítését

Csak az elmúlt egy évben 12 millió eurót hagyott magyarországi üzemeiben a Schneider Electric fejlesztésekre, korszerűsítésekre. Emellett újabb beruházásokra tett ígéretet, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel egy 4, 4 milliárd forintos beruházási megállapodást írtak alá december elején.

Az összesen tizenkét millió eurós beruházásokat meg is valósította a cég, munkahelyeket teremtve vagy tartva meg ezzel, professzionálissá téve gyártósorait és komplett üzemeit.

 

A Schneider Electric villamos elosztószekrényeket, megszakítókat, kismegszakítókat és tartozékaikat, áramelosztó sínrendszereket (csak a gyöngyösi üzemben), kapcsolószekrényeket, öntöttházas megszakítókat gyárt.

 

A gyöngyösi üzemben bővítették a gyártócsarnokot új gyártósorok beszerelésével, informatikai infrastruktúrájukat fejlesztették és új dolgozókat is vettek fel. A zalai üzem technológiai fejlesztése a termelési folyamatok automatizációját érintette elsősorban, de ide is telepítettek új gyártósorokat.

 

Szigetszentmiklóson van a cég logisztikai központja, itt az informatikai fejlesztések, az anyagmozgatás optimalizálása valósultak meg.

 

Szijjártó Péter külügyminiszter

Szijjártó Péter külügyminiszter

 

A vállalat Szijjártó Péterrel még december 3-án kötött megállapodást a jövőre nézve, a magyarországi üzemek további bővítése várható négy és fél milliárd forintból, amelyhez az állam 600 millió forintot biztosít, mivel a cég ezzel nem kevés munkahelyet teremthet majd Magyarországon.

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu