Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Az Airbus Helicopters beruházását támogatja a kormány

2018. December 31. 08:32
Az Airbus Helicopters beruházását támogatja a kormány

Helikopterekhez szükséges alkatrészeket gyártó üzemet létesít Magyarországon az Airbus Helicopters, a több száz munkahelyet teremtő beruházáshoz a kormány vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a beruházás konkrét helyszínéért két kelet-magyarországi város verseng, a róluk szóló döntést jövő év elején hozzák meg. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a magyar emberek szakértelmébe, szorgalmába helyezi bizalmát az Airbus, amely a polgári és katonai használatú repülők, helikopterek gyártásának egyik vezető vállalata a világon, Európában pedig a legnagyobb légi és hadiipari vállalat.

 

Az Airbus Helicopters beruházását támogatja a kormány

Helikopterekhez szükséges alkatrészeket gyártó üzemet létesít Magyarországon az Airbus Helicopters

 

A miniszter ismertette, hogy a két fél közötti együttműködés a gyár létesítésén kívül kiterjed még a honvédség részéről 36 új helikopter beszerzésére, ez nagymértékben hozzájárul azon célkitűzés eléréséhez, hogy a walesi vállalásoknak megfelelő határidőben teljesíthető legyen a NATO (Észak-atlanti Szerződés Szervezete) felé tett vállalás, miszerint az ország meghaladja a 2 százalékos védelmi-ipari költési küszöböt. A megállapodás része, hogy a honvédség csapatszállító gépeket vásárolt a vállalattól, emellett egy oktatási és képzési programot is végrehajtanak közösen - tette hozzá. Bruno Even, az Airbus Helicopters vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházás azért valósulhat meg, mert Magyarország elkötelezett az innováció terén és komoly technikai tudással rendelkezik. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu