Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Átadták a V-Casting Kft beruházását

2021. november 23. 14:29
Átadták a V-Casting Kft beruházását

Kormányzati támogatással valósította meg az ecseri V-Casting Kft több mint fél milliárd forintba kerülő beruházását.

A kormány a koronavírus-járvány (COVID-19) által érintett vállalkozások támogatására hirdette meg a versenyképesség-növelő támogatást, melyre sikeresen pályázott a V-Casting Kft.A V-Casting Kft beruházás átadásán

 

Az ecseri V-Casting Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft közel 522,5 millió forint értékű beruházásához a kormány 261 millió forint támogatást biztosított. A cég befektetésével a jelenlegi 127 munkahely mellé 70 újabbat teremtenek.

 

Vághi Miklós, a cég tulajdonosa és ügyvezetője a támogatói okirat tavalyi átvételekor elmondta, hogy a rendeléseik beszűkültek a Covid hatásaként, emiatt a beruházások megvalósításához támogatásra van szükségük. A cégvezető az automatizálásban és a robottechnológiában látja a kitörési lehetőséget, amivel elérhetik a válság előtti forgalmukat.

 

A beruházást megvalósították, melynek átadása 2021.novemberében történt meg, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és dr.Szűcs Lajos a térség országgyűlési képviselője is.

 

A V-Casting Kft kiemelt beszállító partnere autóipari vállalatoknak, többek között az Audinak, a BMW-nek és az Opel számára alkatrészeket gyártó SMR Automotive Mirror Technology Hungary Kft.-nek.

 

BG

Forrás: MTI, Ecser, V-Casting Kft

Képek: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu