Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Átadták a NATURTEX új gyártó- és irodaépületét

2021. október 26. 16:23
Átadták a NATURTEX új gyártó- és irodaépületét

Átadásra került a NATURTEX vállalatcsoport új szegedi gyártó- és irodaépülete Szegeden. A vállalat befektetését az állam 1,4 milliárd forinttal támogatta.

A vállalat beruházása 3,8 milliárd forintba került, melyhez a magyar állam 1,4 milliárd forintot adott, cserébe vállalták, hogy a jelenlegi 164 munkahelyet megőrzik és 150 újat teremtenek.

 

A NATURTEX vállalatcsoport a világ 40 országában van jelen, 85 százalékban exporttevékenységet végeznek. A projekt eredményeképp a cég éves kapacitása 40 százalékkal emelkedik.

 


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATURTEX gyárának átadásán

 

Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki többek között elmondta, hogy a NATURTEX abban a beruházástámogatási programban vett részt, amikor a legnehezebb időszakban vállalniuk kellett, hogy nemcsak fejlesztenek, hanem meg is őrzik munkavállaóikat.

 

B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő büszke a NATURTEX-re, mert középvállalattá nőtte ki magát az évek alatt a textilipar területén.

 

Gellért Ákos, a Naturtex Kft. alapító tulajdonosa közölte, hogy az 1989-ben alapított cég mostani fejlesztése a második generáció sikere.

 

Szijjártó Péter megjegyezte, hogy Csongrád-Csanád megyében az elmúlt másfél évben 30 beruházást indítottak el a beruházástámogatási programnak köszönhetően 15 milliárd forint értékben.

 

BG

Forrás: MTI, Délmagyar, Szeged365

MTI/Rosta Tibor

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu