Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.22. - vasárnap, Móric napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Állami támogatású fejlesztés Kiskunfélegyházán

2016. december 13. 09:21
Állami támogatású fejlesztés Kiskunfélegyházán

A víziszárnyas-termékeket előállító Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. 805 millió forintos kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 402 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.

A támogatásról szóló okiratot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át, hangsúlyozta: a fejlesztés révén a cég új, innovatív technológiát is bevezet, így a projekt eredményeként bővül a termékkínálat, emelkedik a feldolgozottsági szint. Ezzel a korábbinál versenyképesebb, magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása kezdődhet meg. A jelenlegi munkavállalói létszám 50 dolgozóval bővül, emellett az Integrál Zrt. mintegy 250 mezőgazdasági őstermelő megélhetéséhez járul hozzá.

 

Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt.

Az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. új feloldogzó üzemmel bővül

 

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben tizennégy céget tudott támogatni a kormány, akik ezzel közel 9 milliárdnyi fejlesztést valósítottak meg, és 500 új munkahelyet teremtettek. Idén már 15 milliárd forinttal támogatják a hazai nagyvállalatok kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásait. Horváth Sándor, az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy az állami támogatásnak köszönhetően egy újabbi feldolgozóüzemet építenek. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu