Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Állami támogatással fejlesztette telephelyeit a Sole-Mizo Zrt

2021. május 07. 15:24
Állami támogatással fejlesztette telephelyeit a Sole-Mizo Zrt

A kormánytól kapott támogatással fejlesztette telephelyeit a Sole-Mizo Zrt. Szegeden, Csornán és Bácsbokodon- jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy a beruházás 1255 munkahely megőrzését biztosította, melyhez 2,2 milliárd forinttal járultak hozza. A cég Bácsbokodon sajtgyártási kapacitását bővítette, Csomán pirítóüzemet létesített, Szegeden a termelés bővítésén túl korszerűsítette a gyártási technológiát.

 

Tejipari vállalat 

 

A magyar tejipar legnagyobbjának számít a vállalat, évente 400 millió liter tej felvásárlásával. A legjelentősebb hazai tejfelvásárlóként nagyon sok termelőnek biztosít megélhetést.

 

A kormány stratégiai célja, hogy az ország szükségleteit, a magyar élelmiszeripar kiváló minőségben biztosítsa. Ennek a célnak a megvalósításáért 1500 milliárd forintot fordítanak az élelmiszeripar és mezőgazdaság támogatására a következő 2 évben. Varga Mihály hozzátette még, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően, a családok asztalára szigorúan ellenőrzött és hazai élelmiszer kerülhet, amivel külföldön is versenyképesek lehetnek.

 

A tárcavezető örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a magyar élelmiszeripar válságálló és képes volt a növekedésre a járvány ideje alatt is.

 

A Nagyvállalati beruházási program tette lehetővé a Sole-Mizo Zrt támogatását, amely hazánk legeredményesebb beruházásösztönző programja. A járvány kitörése óta 53 vállalkozás, 110 milliárd forint értékben kezdett beruházást a program hozzájárulásával. A támogatással 22,5 ezer munkahely megőrzését vagy létrehozását segítették- mondta el Varga Mihály pénzügyminiszter.

 

A kormány további 25 milliárd forinttal emelheti meg a program keretösszegét, amennyiben újabb befektetések miatt szükség lenne rá- ismertette Varga Mihály.

 

A pénzügyminiszter elmondta, hogy vállalkozásfejlesztésre a 2022-es költségvetésből több jut, de nagyobb forrásból gazdálkodhat jövőre minden ágazat.

 

Az exportpiaci támogatásokért a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a kis- és közepes vállalkozások ösztönzéséért pedig az Innivációs és Technológiai Minisztérium felel majd, míg a nagyvállalati pályázatok a Pénzügyminisztériumhoz tartoznak- tette hozzá Varga Mihály.

 

A 2009-ben alapított szegedi központú Sole-Mizo Zrt., a Bonafarm Csoport tagja. 2018 évi nettó árbevétele meghaladta a 73 milliárd forintot, 2019-ben pedig a 77 milliárd forintot. Külföldi értékesítésekből származik a forgalmuk csaknem harmada.

 

BG

Forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu