Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.28. - kedd, Levente, Irén napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Állami támogatással bővíti mátészalkai gyárát egy holland cég

2021. április 29. 13:51
Állami támogatással bővíti mátészalkai gyárát egy holland cég

A holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt. bővíti mátészalkai tejipari gyárát. A cég 5,1 milliárdos beruházásához a kormány 900 millió forint támogatást biztosít- jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a budapesti sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter szerint a beruházással 784 munkavállaló megélhetése válik kiszámíthatóvá a mátészalkai gyárban és a budapesti szolgáltató központban. A fermentált tejtermékek előállításához kapcsolódó technológiai fejlesztésekkel 25 %-kal növekszik a gyár termelési kapacitása. A fejlesztést követően az eddig napi 1 millió db Túró Rudiból többet fognak előállítani és bővül a Pöttyös termékek portfóliója, a desszertüzem kapacitásával együtt. A vállalat 36 régiós tejtermelő és 450 magyar beszállító terményét használja fel a Túró Rudi és más termékeinek gyártásához, mellyel hozzájárulnak több ezer család megélhetéséhez.

 

Tejből készült termékek

 

Magyarországon a hollandok a 10. legjelentősebb beruházók, 15 ezer munkahelyet létesítenek hazánkban. 2020-ban a holland-magyar kereskedelmi forgalom meghaladta a 8,5 milliárd eurót, így Hollandia hazánk 8. legjelentősebb kereskedelmi partnere lett.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2020-ban 8 %-ot növekedett a magyar élelmiszeripar, 3800 milliárd forint termelési értéket állított elő, továbbá 147 ezer munkavállalót foglalkoztatott. A tavalyi nehéz évben 13 %-kal bővült az élelmiszeripari export.

 

Szautner Péter, a FrieslandCampina Zrt. vezérigazgatójának véleménye szerint a beruházás jó példája egy nemzetközi vállalat és a helyi termelők hosszú távú sikeres együttműködésének, mellyel a magyar márkák és szolgáltatások piacvezető pozíciót érhetnek el.

 

A 140 éves múltra visszatekintő FrieslandCampina Zrt. a világ legnagyobb szövetkezeti tulajdonú vállalata. Leányvállalataival 38 országban van jelen a világon, 24 ezer munkavállalót foglalkoztat, termékeiket pedig több mint 100 országba exportálják. A globális élelmiszerpiac fontos szereplője 11 milliárd eurós éves árbevételével.

 

BG

Forrás: PiacÉsProfit

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu