Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.20. - vasárnap, Friderika napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Állami forrásból épül Közös-Tér központ Miskolcon

2018. április 24. 13:28
Állami forrásból épül Közös-Tér központ Miskolcon

A Közös-Tér központ elnevezésű létesítményben közösségi és kulturális feladatokat is ellátó kosárlabda- és játékcsarnok létesül Miskolcon a 720 fiatalt oktató Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban.

Az alapkőlerakáson Fülöp Attila, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta: a jezsuiták Sziciliában alapították meg első iskolájukat, majd pár száz év múlva itt Miskolcon is, az avasi lakótelepen. Ilyen Közös-Tér központ az országban még nem sok helyütt épült - tette hozzá, hangoztatva: a létesítményt a diákok mellett mindazok használhatják majd, akik közel érzik magukat a jezsuitákhoz, és azok is, akik az Avason élnek.

 

Kosárlabda- és játékcsarnok létesül Miskolcon

A Közös-Tér központ 1,3 milliárd forint állami forrásból valósul meg, és jövő májusra készül el

 

Elmondta: egyházi iskolákban ma mintegy 220 ezer diák tanul Magyarországon, és a társadalom többsége ma is valamelyik egyházhoz tartozónak vallja magát. Úgy fogalmazott: "Az egyházak közösségépítő erejét elvitatni butaság lenne." A 2500 négyzetméter alapterületű csarnok beruházása 1,3 milliárd forint állami forrásból valósul meg, és jövő májusra készül el.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu