Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A SEMCORP állami támogatással bővít Debrecenben

2021. szeptember 14. 17:24
A SEMCORP állami támogatással bővít Debrecenben

A SEMCORP 2020. novemberi bejelentését követően idén kezdi meg Debrecenben a Déli Ipari Parkban új lítium-ion akkumulátor-elválasztó fólia (LiBSF) gyártóüzemének építését.

A kínai vállalat hazai bővítése 65 milliárd forintba kerül, amihez a magyar állam közel 13 milliárd forint támogatással járul hozzá, mellyel 440 új munkahelyet teremtenek Debrecenben.

 

SEMCORP alapkőletétele

 

A SEMCORP vállalatnak Kínában 5 telephelye van, Magyarországon lesz az első gyáruk, melyet nem az ázsiai országban létesítenek. A SEMCORP – hivatalosan ismert nevén a Yunnan Energy New Material Co. Ltd. a legnagyobb Libsf-szállító a világon.

 

Hazánkban a vállalat beruházása a legnagyobbnak számít idén, melynek keretében szeparátorfólia-gyártó üzemet hoznak létre 2022 végéig.

 

A 97 ezer négyzetméteres üzem 2023 első negyedévében kezdi meg működését, s ennek köszönhetően a cég kapacitása 12 százalékkal emelkedik.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy gondolja, hogy a beruházás a magyar-kínai gazdasági együttműködés sikertörténetének újabb fejezetét jelenti.

 

A debreceni üzemben évente 400 millió négyzetméter szeparátor fóliát fognak gyártani.

 

BG

Forrás: Debrecen, MTI, Világgazdaság

A képek MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu