Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A Richter 5 milliárdot kap 15 milliárdos debreceni beruházásához

2016. March 11. 23:38
A Richter 5 milliárdot kap 15 milliárdos debreceni beruházásához

A kormány jelentős összeggel támogatja a Richter gyógyszergyár biotechnológiai beruházását - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A Richter beszállítóinak 75 százaléka magyar, ezek tavaly 75 milliárd forint bevételre tettek szert, ugyanis a magyar gyógyszergyártás jó évet zárt 2015-ben. A termelés 8,5 százalékkal bővölt, ami 822 milliárd forintot jelent. A gyógyszergyártásban dolgozók száma is jelentősen, 25 százalékkal bővült és már elérte a 25 ezret - közölte Szijjártó Péter. A gyógyszerexport  a magyar export húzóágazata - tette hozzá -,  hazánk 4,5 milliárd euró értékben adott el gyógyszereket külföldre. Szijjártó szerint Debrecen vonzó befektetési célpont, és további beruházások bejelentése várható. A külügyi tárcavezető elmondta: a Richter első számú export piaca Oroszország.


A Richter 2012-től van jelen Debrecenben


Bogsch Erik a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy árbevételük 12 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják, fontosnak tartják a magyar szellemi kapacitás magukhoz vonzását, itthon tartását. A 2018-ban Debrecenben megvalósuló kapacitásbővítéssel 125 új munkahely is létrejön, mégpedig speciális, magasan kvalifikált munkakörben.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu