Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A Nestlé tovább bővíti kapacitását

2021. november 09. 16:20
A Nestlé tovább bővíti kapacitását

A Nestlé Hungária Kft büki gyárában tovább bővít, de egy komplex képzési programot is indít, melyet az állam is támogat.

A Nestlé Hungária Kft büki telephelyén 4 évvel ezelőtt 20 milliárd forint beruházással innovatív robottechnológiával felszerelt automatizált termelőkapacitást jelentett be.

 

A cég 2020 őszén újabb 50 milliárdos beruházást indított el, mely a terveknek megfelelően halad.

 


A robotok segítségével 50 ezer tonnával több macskaeledelt fognak gyártani 

 

A mostani 35 milliárd forint értékű fejlesztéssel 50 robot áll be a termelésbe, melynek eredményeképp éves szinten 50 ezer tonnával több macskaeledelt tudnak gyártani.

 

A cég beruházásával 120 munkahelyet hoznak létre, valamint egy komplex 3 éven át tartó képzést indítanak 2180 fős munkavállalói állományuk számára 725 millió forint értékben, melyhez 360 millió forint képzési támogatást ad az állam. Az oktatásnak köszönhetően a dolgozók megtanulják a legmodernebb technológiák alkalmazását.

 

A Nestlé büki gyára közép-európai gyártásának központja, a mostani beruházással Európa legnagyobb állateledel gyárává növi ki magát.

 

A svájci központú 150 éves múltú Nestlé 189 országban van jelen, fejlesztései során kiemelt figyelmet fordít az innovációra és a környezetbarát megoldásokra.

 

BG

Forrás: MTI, Nestlé

A képek: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu