Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A kormány támogatásával készült el a gazdagréti tanuszoda

2021. június 22. 13:18
A kormány támogatásával készült el a gazdagréti tanuszoda

Átadásra került az 1 milliárd forintos költségvetési forrásból kialakított gazdagréti 2 tanmedencés tanuszoda, mely 1300 négyzetméteres és 80 fő befogadására alkalmas.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint annak érdekében, hogy a magyar úszósport nemzetközi sikereket érjen el, hosszútávon biztosítani kell a sportolási lehetőséget. Helyes célkitűzésnek gondolja, hogy járásonként vagyis legalábbis járásnyira mindenki közelében legyen tanuszoda, így a gyerekeknek lehetővé válik az iskolai oktatás keretében sportolni. Szerinte a Magyar Úszószövetség Programja ezt a célkitűzést bővíti és tölti meg szakmai tartalommal.

 

A gazdagréti tanuszoda átadása

 

A miniszter a gazdagréti tanuszodával kapcsolatban elmondta, hogy megvalósult a helyiek 30 éves álma, mert két iskola rendszeresen, de a több kerületi iskola is használhatja majd a létesítményt. Szerinte a tanuszoda olyan hely lesz, ahova szívesen fognak járni.

 

Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár elmondta, hogy a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, mely a fiatalok testi és lelki fejlődését szolgálja. Az 1300 négyzetméteres gazdagréti uszodát teljes mértékben költségvetési forrásokból finanszírozták, melynek üzemeltetését is az állam fizeti.

 

Szerinte a kormány elkötelezett abban, hogy biztosítsa a köznevelésnek megfelelő infrastruktúrát. Ennek érdekében országszerte 22 tanuszoda készült el, de folyamatban van 20 létesítmény építése, további 40 pedig tervezés alatt áll.

 

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője a beruházással kapcsolatban többek között elmondta, hogy 435 négyzetméter vízfelülettel gazdagodott a kerület. Szerinte a kormánynak fontos, hogy minden magyar gyermek megtanuljon úszni. Évente sajnos sokan vesztik életüket vízbe fulladás miatt.

 

Hozzátette még, hogy a sportolásra vágyó fiatalok oktatási feladataiban Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszóiskolája is részt vesz.

 

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke beszédében az elmúlt időszak uszodaberuházásait méltatta. Úgy gondolja, hogy az emberi egészség szempontjából az úszás az első sport, amit választani kell. Elmondta, hogy az új tanuszodákat az úszóprogram bástyáinak tekinti.

 

Az átadásra került gazdagréti tanuszoda kisebbik tanmedencéje 10x6, a nagyobbik pedig 25x15 méteres, utóbbi mélysége csaknem két méter.

 

BG

Forrás és képek: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu