Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A kormány nagyvállalatokat támogat

2016. September 20. 09:14
A kormány nagyvállalatokat támogat

A zalaegerszegi Ganz Holding vállalatnak nyújtott át 88 millió forintos vissza nem térítendő támogatást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Az idei nagyvállalati beruházási támogatási program 15 milliárd forintos kerettel indított.

A Ganzeg Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. a 88 millió forintos támogatás révén 350 millió forintból bővíti kapacitását és legalább 16 új dolgozót kíván foglalkoztatni. A kormány azokat a vállalkozásokat támogatja, amelyek nem jogosultak európai uniós támogatásra, a tavalyi támogatási program révén 14 cég együttesen 9 milliárd forintos fejlesztést valósított meg és 500 új munkahelyet hozott létre.

 

támogatás

A zalai vállalkozások támogatásával 536 új munkahely jött létre, összesen 1024 millió forint támogatást nyertek

 

A Ganz Holding Zrt.-hez tartozó zalaegerszegi kft. a beruházással aktívabb szerepet vállal az ország gazdasági növekedésében és az export bővítésében. Új, a térségben másutt nem alkalmazott, a világ élvonalába tartozó technológiával versenyképesebben, hatékonyabban tudnak termelni, de a fejlesztéssel javul a beszállítói pozíciója és növekszik az exportképessége is. Az elmúlt időszakban 115 kis- és közepes zalai vállalkozás részesült munkahelyteremtő beruházásához vissza nem térítendő támogatásban. 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu