Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A kormány 7 milliárd forinttal támogatja a szikszói italdobozgyártót

2021. május 13. 17:00
A kormány 7 milliárd forinttal támogatja a szikszói italdobozgyártót

A szikszói alumínium italdobozokat gyártó Quaitiy Pack Zrt 19 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásához 7 milliárd forintot ad a kormány, mellyel 120 új munkahelyet teremtenek- jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a Hell-csoport üzemelteti Magyarország egyetlen alumínium italdobozkészítő gyárát. A cég a fejlesztéssel évente 3 milliárd doboz gyártására lesz képes, amivel megduplázzák eddigi kapacitásukat.

 

Alumínium dobozok gyártása

A beruházáshoz a legújabb technológiákra van szükség, mely indokolja a beruházás költségét. Szijjártó Péter hozzátette még, hogy a külpiacokon fogják értékesíteni az új gyártósorok termelésének 80 %-át.

 

A magyar gazdaság újraindításában nagyon fontos szerepe van a vidéken működő magyar tulajdonú vállalkozásoknak, így a Hell-csoportnak is.

 

Az európai tagállamok közül Magyarország adta a legsikeresebb gazdasági választ a világjárványra, mert nem adta fel az elmúlt 10-11 év gazdaságpolitikai filozófiáját, hogy segély helyett munkát kell biztosítani. A hazai vállalatok összefogtak és sikerült megakadályozni a tömeges munkanélküliség kialakulását, ezért ma annyian dolgoznak, mint a koronavírus járvány berobbanása előtt.

 

Tavaly beruházási rekordot döntött Magyarország, mert a világon 11 helyen végzett a GDP-arányos export tekintetében.

 

A sikerben fontos szerepe volt azoknak a vidéki magyar vállalkozásoknak, amelyek magyar tulajdonosi háttérrel rendelkeznek.

 

A magyar gazdaság újraindításában ezeknek a vállalkozásoknak fontos szerepük van, melyek nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacokon is sikeresek. A magyar gazdaság biztos és lendületes újraindításában a nemzeti tulajdonban lévő vállalatok, nemzetközi sikerei adják a legbiztosabb alapot.

 

A vidéki magyar vállalatok folyamatosan erősödnek, mely ékes bizonyítéka annak, hogy a kormány jól döntött, amikor a költségvetési forrásokat a vidékfejlesztésre, infrastruktúra és az oktatási rendszer fejlesztésére fordították.

 

Egyértelműen kijelenthető, hogy a vidéki Magyarország vonzó beruházási célpont, ami már biztosítja annak a lehetőségét, hogy a hazai vállalatok a nemzetközi piacokon is sikeresek lehessenek.

 

Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az egyszer használatos PET-palackokkal szemben, a végtelenszer újrahasznosítható alumíniumcsomagolás globális szinten töretlenül halad előre, mely a környezettudatos fogyasztóknak köszönhető.

 

A cég a 2016-ban elvégzett beruházásánál már készült a további kapacitásbővítésre.

 

Csereklye Barnabás elmondta, hogy a Hell-csoport Magyarország leghátrányosabb helyzetű régiójában több mint ezer embernek biztosít munkát és csaknem 300 új munkahelyet teremtettek 2019-től.

 

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője kihangsúlyozta, hogy a cégcsoportnak piacvezető a márkája, saját töltőüzeme és italdobozgyára van, továbbá a raktározást is megoldják, ami szerinte egyedülállónak számít világszinten.

 

BG

Forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu