Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A Gemitech Kft állami támogatással fejlesztette gyártási kapacitását

2022. február 07. 19:21
A Gemitech Kft állami támogatással fejlesztette gyártási kapacitását

A Gemitech Kft állami támogatással hozta létre izolációs ágyrendszerének fejlesztésére és protitípusának gyártásához épített üzemét Pilisvörösváron.

A Gemitech Kft izolációs ágyak kifejlesztésére, valamint prototípusának gyártására hozott létre üzemet Pilisvörösváron. A beruházás az Egészségipari Támogatási Program (ETP) 400 millió forintos támogatásával valósulhatott meg.

 


Állami támogatással valósult meg a cég beruházása

 

A Gemitech Kft 2006-ban alapított magyar tulajdonú vállalkozás. Fő profiljuk a raktározás, ingatlanhasznosítás és a CNC megmunkálás. Az elmúlt néhány évben fogtak hozzá a precíziós gépalkatrészek, nagypontosságú, tűrt alktartészek kis és közepes szériában való gyártásához.

 

A vállalat pilisvörösvári üzemében gyártott izolációs kórházi ágyrendszere nemzetközi innovációnak számít, mivel az alkalmazott műszaki megoldások a jelenleginél nagyobb védelmet nyújtanak majd a fertőző betegeket ellátó orvosok és ápolók számára.

 

Az Egészségipari Támogatási Program keretében 57 cég egészségipari fejlesztése valósult meg eddig, de már odaítéltek 82 különböző projekt támogatására pénzforrást. A vállalkozások beruházásainak összértéke meghaladja a 86 milliárdot, amihez az állam 66 milliárddal járul hozzá.

 

BG

Forrás: MTI, Gemitech Kft

A képek: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu