Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.13. - kedd, Ida napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A Continentál 7. gyára épül Debrecenben

2018. szeptember 18. 12:56
A Continentál 7. gyára épül Debrecenben

A Continetal csoport 100 millió eurós beruházás keretében építi fel hetedik magyarországi gyárát Debrecenben, a repülőtér melletti déli ipari övezetben.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára mérföldkőnek nevezte a beruházást, amelyet 34,5 százalékos intenzitással, mintegy 10,6 milliárd forinttal támogatott a magyar kormány. Megítélése szerint az ország egyetlen régiója sem fejlődött olyan mértékben, mint Debrecen és térsége. Ugyanakkor a kormánynak ambiciózusabb terve van annál, mint hogy Debrecen autóipari központ legyen, a városnak közép-, de akár már rövid távon is, "az ország második fővárosává kell válnia az élet minden területén".

 

Elhelyezték a Continental debreceni gyárának alapkövét - fotók:Miskolczi János

A Continental számára a legfontosabb  magasan képzett helyi munkaerő

 

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte: a Continental a beruházással 450 új munkahelyet teremt Debrecenben. Az alkalmazottak egyharmada egyetemi, kétharmada középfokú végzettségű lesz - jelezte a polgármester. Lukas Juranek, a debreceni gyár vezetője hozzátette: a legfontosabb számukra a magasan képzett helyi munkaerő, amelynek biztosítására máris jó kapcsolatot alakítottak ki a Debreceni Egyetemmel és a helyi szakképzési centrummal. A debreceni gyárban egyebek mellett automata sebességváltókat, elektronikus vezérlőegységeket, szenzorokat gyártanak majd.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu