Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

25 ezer nm-es csapágygyár épül Debrecenben

2017. May 23. 10:55
25 ezer nm-es csapágygyár épül Debrecenben

Az FAG Magyarország Ipari Kft. több mint 25 milliárd forintos beruházással épít új csapágygyárat, melyhez a kormány 4,5 milliárd forint támogatást ad. A 25 ezer négyzetméteres gyártóhely 2018 márciusára készül el.

Az ünnepélyes alapkőletételen Papp László, Debrecen polgármestere szerint az elmúlt években a város nem csak megyének, egész Kelet-Magyarország ipari centrumává ált.  Ehhez minden feltétel adott, hiszen komoly tartalékok vannak a munkaerőpiacon, a szakképzés folyamatos fejlődésen megy át. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pedig leszögezte, hogy Debrecen  nemcsak az olcsó munkaerőre támaszkodik, hanem a hozzáadott értékre is. 

 

 Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új gyárcsarnokának alapkövét Debrecenben, 25 millárdból 25 ezer négyzetméteres gyár épül

Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új gyárcsarnokának alapkövét Debrecenben, 25 millárdból 25 ezer négyzetméteres gyár épül

 

A vállalat jelenleg 1350 dolgozót foglalkoztat, a csarnok felépítése után 2021-ig további 500 dolgozót vesz fel. Ezzel a régió legnagyobb foglalkoztatójává válik. Az FAG már XXI. századi technológiát alkalmaz, és kiváló termékei eljutnak az Európai Unió országaiba. A német Schaeffler-csoport tagja, csapágyakat és azok komponenseit gyártja és exportálja a legnagyobb autóipari cégek számára, Németországba. A cég tavalyi árbevétele 100 millió euró volt.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu