Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

240 millió Ft támogatásból fejlesztenek Villányban

2021. május 25. 12:58
240 millió Ft támogatásból fejlesztenek Villányban

Mintegy 240 millió forint összegű európai uniós támogatásból újítják meg Villányon a rendezvényteret, valamint kerékpárkölcsönző szervízponttal és parkerdei tanösvénnyel bővítik a települést.  

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával és a Baranya Megyei Önkormányzat összefogásával őszig megújul a város művelődési háza, valamint a könyvtár épülete. A jelenlegi rendezvényteret családbarát funkciókkal bővítik, a sportpálya mellett pedig kialakítanak egy új, városi parkerdőt, tanösvényt.

 

Kerékpárkölcsönzési szervízpontot is létrehoznak

 

A megyei közgyűlés elnöke, Őri László (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy Baranya megyében Villány turisztikai szempontból az egyik legjelentősebb település, 2019-ben megközelítőleg 350 ezer vendégéjszakát töltöttek itt.

 

Hozzátette még, hogy a most záródó uniós ciklus során 12 helyszínen újítanak meg zöldfelületeket, közösségi tereket 4,5 milliárd forint értékben.

 

Jelenleg Villány mellett Szentlőrincen, Sellyén, Sásdon, Pécsváradon vannak folyamatban "zöld beruházások", családbarát funkciókat ellátó közösségi terek és parkok megújítását célzó kivitelezések.

 

BG

Forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu