Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

220 új munkahely Békéscsabán

2016. July 26. 11:05
220 új munkahely Békéscsabán

A Mondi Békéscsaba Kft. 13 milliárd forintos beruházás keretében bővíti békéscsabai gyártótelepét, ennek eredményeként 220 új munkahely jön létre. A magyar kormány 1,8 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt a beruházáshoz.

A cég megvásárolta a helyi önkormányzattól egy, a meglévő üzemével szomszédos, 20 ezer négyzetméteres telket, ahol a tervek szerint új üzemcsarnokok, raktárak, logisztikai központ, szociális blokk és irodaház épül. A felépülő üzemcsarnokokba, és a felújítandó üzemegységbe új technológiájú gépsorokat is beállítanak. A most 200 főt foglalkoztató társaság ugyanakkor tárgyalásokat folytat a békéscsabai önkormányzattal, hogy megvásárolja a szintén szomszédos, mintegy 10 ezer négyzetméteres telket is, ahol korszerű parkolókat kívánnak kiépíteni.

 

Mondi cégcsoport

A Mondi cégcsoport mintegy 25 ezer főt foglalkoztat

 

A Mondi cégcsoport több mint 30 országban megtalálható, 100 gyárában mintegy 25 ezer főt foglalkoztat. Magyarországon Békéscsaba mellett Szadán, Nyíregyházán és Kecskeméten vannak üzemei. A cég kettős jegyzésű vállalati struktúrával rendelkezik. A Mondi Limited elsődleges jegyzéssel a johannesburgi értéktőzsdén, a Mondi plc pedig - prémium jegyzéssel - a londoni értéktőzsdén szerepel. A cégcsoport 2015 évben 6,8 milliárd euró árbevételt ért el. Tőkemegtérülési mutatója 20,5 százalék.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu