Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Rövid hírek

Új támogatás érhető el a Vidékfejlesztési programban

2021. május 01. 08:00
Új támogatás érhető el a Vidékfejlesztési programban

Az Agrárminisztérium közleménye szerint az állattartással foglalkozó gazdaságok igényelhetnek támogatást új pályázat révén. Kisebb összegű beruházásokra kaphatnak pénzt az arra jogosultak. Összesen 30 milliárd forintot különített el a célra az AM. 

 

A pályázattal a kisebb állattartó gazdaságokat kívánják támogatni. Az elnyert összegből modernizálhatják tevékenységüket, korszerű termelési technológiákat vezethetnek be. Az AM szerint az igénylők közt lehetnek baromfitartó, a sertéstartó, a szarvasmarhatartó, a juh- és kecsketartó, valamint a többi mezőgazdasági haszonállat - így a lófélék, nyúl, méh, húshasznosítású galamb, fürj, strucc, emu, fácán, fogoly, valamint csincsilla tartó gazdák.  

 

Baromfi és sertés esetében maximum 100 millió forint igényelhető, a szarvasmarhatartó telepek maximum 50 millió forintban részesülhetnek. A juh- és kecsketartó telepek és a többi állatfajhoz kapcsolódó telepek fejlesztésére maximum 20 millió forint igényelhető. Jelentkezni ezév május 28-a és július 22-e között lehet. A szükséges dokumentumokat taglaló részletek ide kattintva érhetők el. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu