Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Rövid hírek

Szijjártó: Románia felől is meg tudjuk védeni az országot a migránshullámtól

2015. October 26. 08:22
Szijjártó: Románia felől is meg tudjuk védeni az országot a migránshullámtól

Magyarország egyedüliként tartja be a schengeni és a dublini szabályokat a bevándorlási válságban, a magyar modell működik, az Európai Uniónak ezt kellene alapul vennie a konfliktus megoldásának keresésekor - mondta a külgazdasági és külügyminiszter október 24-én Békéscsabán.


Szijjártó Péter, Gajda RóbertSzijjártó Péter külügyminiszter Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott vendégeként a Csabai Kolbászfesztiválon 2015. október 24-én. Fotó: Csabai Kolbászfesztivál


Szijjártó Péter magánemberként vett részt Békéscsabán, a kolbásztöltő versenyen, ám MTI kérdésére válaszolva hangsúlyozta: az Európai Uniónak villámgyorsan megoldást kellene találnia a bevándorlási válságra, mert egyre mélyebb lesz a káosz és a konfliktus. Elmondta még: figyelik a migrációs útvonalak alakulását, és ha szükségessé válik, a magyar-román határon is megépítik az ideiglenes határzárat. Hozzátette: előkészítő lépéseket, bizonyos alapvető földmunkákat egy szakaszon már elvégeztek. Ha Románia irányába térnek el a bevándorlási útvonalak, akkor megteszik azokat a lépéseket, amelyekkel az országot és a magyar embereket meg tudják védeni, és a közös európai szabályokat be tudják tartani - húzta alá. Megjegyezte ugyanakkor: jelenleg nincsen szó arról, hogy Románia felől érkeznének a bevándorlók tömegei.


Migrációról szóló cikksorozatunk: 

Újra Európa védőbástyája leszünk?

Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja 

Hogyan védhetjük meg Európa külső határait? 

Miért szükséges a horvát határzár? 

Kinél marad a Fekete Péter? 

Nem példa nélküli a magyar kerítés az EU-ban


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu