Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.01.30. - hétfő, Martina napja van.

Rövid hírek

Szijjártó: az EU-nak együtt kell működnie a stabil afrikai országokkal

2015. október 15. 16:55
Szijjártó: az EU-nak együtt kell működnie a stabil afrikai országokkal

Szijjártó Péter 2015. október 14-én Accrában, Ghána fővárosában tárgyalt. A magyar külgazdasági és külügyminiszter John Dramani Mahama köztársasági elnökkel és Hanna Tetteh külügyminiszterrel egyeztetett.


Ghána, Szijjártó Péter


John Dramani Mahama ghánai köztársasági elnök és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter találkozása Ghánában


Óriási bevándorlási hullám indulhat meg Afrikából Európa felé, amennyiben nem hozzuk meg a szükséges intézkedéseket, mert a klímaváltozás, a szegénység és a terrorizmus tízmilliókat ösztönözhet arra, hogy meginduljanak az Európai Unió irányába - mondta Szijjártó Péter az MTI-nek Ghánából telefonon adott nyilatkozatában. A Ghánának nyújtott európai támogatások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az ország, mint fejlődő gazdaság, egyre jobb életkörülményeket kínálva képes legyen felfogni a szubszaharai térségből Európa irányába irányuló bevándorlási nyomást – közölte Szijjártó az MTI-vel. Hozzátette: Magyarország javasolni fogja az Európai Bizottságnak, hogy a fejlesztési forrásokat kösse olyan feltételekhez Afrikában, amelyek nyomán csökkenhet a bevándorlási nyomás.


Külgazdasági és Külügyminisztérium/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu