Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Rövid hírek

Rogán Antalt beiktatták új hivatalába

2015. October 20. 15:09
Rogán Antalt beiktatták új hivatalába

Esküt tett az Országgyűlés előtt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, október 19-én, miután a Sándor-palotában átvette miniszteri megbízólevelét Áder János köztársasági elnöktől.


Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinet


Az október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré kinevezett Rogán Antal aláírja kinevezési okmányait eskütételén az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 19-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán


A Fidesz-frakció éléről távozó Rogán Antalt október 17-i hatállyal nevezte ki az államfő a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré. A politikus egyúttal hivatali esküjét is letette a Parlamentben. A kormányzati kommunikációt irányító miniszter célja saját bevallása szerint, hogy az emberek véleményét két választás között is közelebb hozza a kormányzáshoz - mondta el miniszterjelölti meghallgatásán, a parlament igazságügyi bizottságának október 16-ai ülésén. A fideszes politikus a munkamegosztásról elmondta: Orbán Viktor kormányfő Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterre támaszkodik az államigazgatás irányításában, rá pedig abban, hogyan lehet eljuttatni az emberek véleményét a kormányzásba. Szerinte az utóbbi egyik legfontosabb eszköze a nemzeti konzultáció, ezért - mint azt megerősítette - a kabinetirodán létrejön majd a nemzeti konzultációs központ.


MTI, Miniszterelnökség/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu