Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Rövid hírek

Orbán Viktor új Európa-politikát szorgalmaz

2015. November 18. 14:06
Orbán Viktor új Európa-politikát szorgalmaz

Orbán Viktor november 16-i napirend előtti felszólalásában a parlamentben bírálta a kötelező betelepítési kvótát. Úgy fogalmazott: a kvóta éles ellentétben áll az európai szellemmel, egyben értelmetlen, mert nem megoldja, hanem súlyosbítja a válságot, és meghívót jelent a migránsoknak. A miniszterelnök egyúttal jogtalannak nevezte a kvótát, mert az európai vezetőknek nincs hatásköre ilyen döntést hozni. "Ragaszkodjunk továbbra is ahhoz, hogy magunk döntsük el, kit akarunk beengedni, kivel akarunk együtt élni" - figyelmeztette a képviselőket.

A kormányfő arra is figyelmeztetett: az európai országok a gyorsan növekvő nyomás miatt vissza fogják állítani az EU-n belüli határaikat, ami a schengeni rendszer végét jelentheti. Kijelentette: "a terrortámadás fényében most már Brüsszel végképp nem vitathatja el, hogy a tagállamoknak joguk van megvédeni magukat, ugyanis a kötelező betelepítési kvóta azért veszélyes, mert szétterítené a terrorizmust Európában". Az európai polgárok nem akarták és nem is adtak senkinek engedélyt arra, hogy idegenek százezrei ellenőrizetlenül, a határokat illegálisan átlépve "lerohanják országainkat". "Az emberek biztonságban akarnak élni, és élvezni akarják az unió előnyeit", az európai kormányoknak pedig meg kell hallaniuk az emberek hangját - mondta.
A miniszterelnök új Európa-politikát szorgalmazott, azt javasolva, hogy "felejtsük el a politikai korrektséget", és "négy magától értetődő parancsolat" alapján gondoljuk újra a kontinens politikáját: meg kell védeni az EU külső határait, a kultúránkat, a gazdasági érdekeinket, és meg kell adni a jogot az embereknek, hogy befolyásolhassák az európai döntéseket.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu