Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Rövid hírek

Orbán Viktor ismét Brüsszelbe megy - újra vezetői találkozóra van szükség migránsügyben

2015. October 21. 14:53
Orbán Viktor ismét Brüsszelbe megy - újra vezetői találkozóra van szükség migránsügyben

Rendkívüli csúcstalálkozót hívott össze október 25-ére Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, amelyre a nyugat-balkáni migrációban érintett országok vezetőit, köztük a magyar miniszterelnököt is meghívta.

Orbán Viktor, David Cameron


Orbán Viktor miniszterelnök és David Cameron brit miniszterelnök az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján 2015. október 15-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda, Botár Gergely


"A nyugat-balkáni vándorlási útvonalon kibontakozó vészhelyzetre való tekintettel nagyobb együttműködésre, kiterjedtebb egyeztetésre és azonnali operatív cselekvésre van szükség" - húzza alá a bizottság közleménye. A megbeszélésre Ausztria, Bulgária, Horvátország, Macedónia, Németország, Görögország, Románia, Szerbia és Szlovénia miniszterelnöke hivatalos még. Meghívást kapott az Európai Tanács elnöke Donald Tusk, a miniszteri tanács soros elnökségét ellátó Luxemburg vezetője, valamint az ENSZ menekültügyi főbiztosa is. A kommüniké szerint a megbeszélésen az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal (EASO) és az unió határőrizeti ügynöksége, a Frontex is képviselteti magát.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu