Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.10.18. - péntek, Lukács napja van.

Rövid hírek

Orbán: az egyetlen út nem engedni belépni őket

2015. október 26. 20:48
Orbán: az egyetlen út nem engedni belépni őket

A multikulturalizmus párhuzamos társadalmakat hoz létre Európában, és ez megkérdőjelezheti az európai élet pilléreit - mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban az október 24-e éjjelén adásba került interjúban, amelyet a spanyol Intereconomía TV nevű csatorna készített vele madridi látogatásakor.


Orbán Viktor


A migrációs krízis jó alkalom arra, hogy világossá tegyük: az európai élet keresztény értékeken alapul - üzente Orbán Viktor magyar miniszterelnök a jelentős katolikus hagyományokkal rendelkező spanyoloknak, katalánoknak, baszkoknak.


A párhuzamos társadalmak azt jelentik, hogy az európai élet pillérei - a szólás- és a vallásszabadság, a jogegyenlőség, a nemek közötti egyenlőség - mind megkérdőjeleződhet. Ezért nem támogatja a párhuzamos társadalmakat - jelentette ki a kormányfő. Kifejtette, hogy ha az unióba érkezők megtartják saját, különböző értékeken alapuló közösségeiket, akkor az együttélés miatt előbb-utóbb az európaiaknak is el kell fogadniuk azokat. Így az egyetlen út nem engedni belépni őket, és nem hagyni, hogy párhuzamos társadalmakat hozzanak létre - mondta. Orbán Viktor utalt arra is, hogy "ha valaki velünk akar élni, annak először is fel kell fednie, hogy kicsoda, mik a szándékai, és minden ilyen kérdést tisztázni kell." De most nem ez történik - folytatta -, nem tudni, kik ők, nem tudni, mik a terveik, hogyan akarják fenntartani az eszméiket, nem tudni, hogy tiszteletben tartják-e kultúránkat, törvényeinket - mondta. Ez egy szabályozatlan, ellenőrizetlen folyamat, amelynek a definíciója invázió - hangsúlyozta.


Migrációról szóló cikksorozatunk: 

Újra Európa védőbástyája leszünk?

Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja 

Hogyan védhetjük meg Európa külső határait? 

Miért szükséges a horvát határzár? 

Kinél marad a Fekete Péter?

- Nem példa nélküli a magyar kerítés az EU-ban


Miniszterelnökség/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu