Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Rövid hírek

Népszerűek Magyarország zöld kötvényei

2021. április 24. 08:00
Népszerűek Magyarország zöld kötvényei

Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón közölte, hogy a magyar zöld kötvények iránt hatalmas az érdeklődés. Már a kibocsátás napján sokszorosa volt a kereslet a kínálatnak.

Mint elmondta, az Államadósság Kezelő Központ 30 milliárd forint értékben bocsátott ki Zöld Magyar Államkötvényt. Az eredetileg felajánlott 20 milliárd forintos mennyiséggel szemben a kereslet 140 milliárd forintot tett ki. Ez minden várakozást felülmúlt Varga szerint, a befektetői bizalom példaértékű.  

 

Hogy 10 milliárddal nagyobb összegben értékesített Zöld Magyar Államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ, azt maga az ÁKK is kommentálta. Kommünikéjük szerint az aukciós átlaghozam 3,69 százalék volt. A kibocsátást a Föld Napjára időzítette a kormány, ezzel is felhívva a befektetők figyelmét arra, hogy környezetvédelmi és fenntarthatósági célokra adjanak forrásokat.  

 

Magyarország egyébként tavaly az elsők között bocsátott ki zöld kötvényt, mindezért az ország a Climate Bonds Initiative nemzetközi non-profit szervezet rangos díjában részesült szuverén zöldpiaci úttörőként a Pénzügyminisztérium közlése szerint.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu