Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Rövid hírek

Módosítja a parlament a szakképzési törvényt

2023. May 26. 09:12
Módosítja a parlament a szakképzési törvényt

Elfogadta a parlament a szakképzési törvény módosítását, így a duális képzés hatékonyabbá válhat és szélesedhetnek a felzárkóztatást támogató programok is – adta hírül a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Hatékonyabb duális képzést, a felzárkóztatást támogató programok szélesedését és az adminisztratív folyamatok egyszerűbbé tételét hozhatja magával a szakképzési törvény módosítása, melyet május 25-én elfogadott a parlament – tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

 

A közlemény arra is kitért, hogy a magyarországi szakképzést rendszerét a 2020 januárjában hatályba lépett törvény nagymértékben átformálta. Az új rendszer kialakítását és működtetését állandó figyelemmel kíséri majd a szakképzésért felelős minisztérium, hogy az valóban hatékony legyen – ezzel egyúttal azokat a területeket is azonosítják, ahol szükséges lehet a további finomhangolás – adta hírül a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

 

Azzal, hogy a törvényt módosítják, hatékonyabbá válhat a vállalatok és az iskolák közti kapcsolattartás, ezzel pedig több tanuló és partnercég csatlakozhat be a duális képzési formákba - adta hírül a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu