Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.29. - kedd, Mihály napja van.

Rövid hírek

Mit nézzünk meg egy használt teherautón?

2019. február 06. 10:56
Mit nézzünk meg egy használt teherautón?

Használt teherautót már sokfelé vásárolhatunk magunknak. Nem csak a magazinokban és szaklapokban, de speciális apróhirdető újságokban és már az interneten is igen széles a választék.

Azonban akárcsak egy használt autó vásárlásakor, itt is érdemes néhány dologra azért figyelni, ha a legjobb ár-érték arányon akarunk új járműhöz jutni, anélkül hogy átverve éreznénk magunkat. Már egy kis figyelmetlenség is elég ahhoz, hogy az elsőre jónak tűnő vétel a tartalékainkat is feleméssze.

 

A legelső dolog, amit figyelembe kell vennünk, hogy milyen célra fogunk vásárolni és milyen tényezőkre, tulajdonságokra helyezzük majd a hangsúlyt a vásárlás során. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen idős a jármű, milyen állapotban van, milyen a fogyasztása és hogy milyen méretekkel rendelkezik. Van azonban néhány kulcsfontosságú kérdéskör, amit érdemes feltennünk magunknak mielőtt rábólintanánk az első szimpatikusnak vélt ajánlatra.

 

Ezekre érdemes figyelni, ha használtan vásárolunk teherautót

 

Fontos megkérdezni, hogy egy adott járműnek milyen hibái vannak. Élőben viszont érdemes át is vizsgálni a teherautót mielőtt pénzt adnánk ki érte. Nem szégyen, ha hívunk szakmai segítséget és vele is átnézessük annak műszaki állapotát. A papírokat is ellenőrizzük le vásárlás előtt és nézzük meg, nem-e forgalomból kivont vagy külföldi teherautóról van-e szó. Az pedig külön hasznos ha szervizkönyvvel is rendelkezik.

 

A műszaki állapotfelmérésnél kiemelt figyelmet kell fordítani a külső és belső sérülésekre, a törések és javítások esetleges nyomait kutatva. Meg kell néznünk a motorteret, az abroncsokat, a fékeket és ellenőrizni a váltót, az üléseket és a rakteret is. Ha pedig mindent rendben találtunk, kérjünk egy próbautat mielőtt megkötnénk az üzletet. A kisebb hibákat akár alkudás során lefaraghatjuk a vételi árból, de csak azért ne vegyünk meg egy járművet sem mert az „nagyon tetszik”.

 

Közel 20.000 használt teherautó várja új tulajdonosát!

 

Ma már az internetről bárki rendelhet, akár a világ másik feléből is teherautót másodkézből. A mascus.hu portálon több, mint 19.750 használt teherautó közül válogathatunk. A különböző haszongépjárművek között megtalálhatjuk a billenő teherautókat, a darus változatokat, a fülkés alvázúakat, a dobozos kialakításúakat, a különböző ponyvás teherautókat, rakodó és konténeres, illetve a járműszállító változatokat is. Vannak itt tartályos, rönkszállító, csörlős, horgos, hűtős és multifunkciós, másodkézből kapható teherautók is, valamint kaphatunk hozzájuk különböző alkatrészeket, felszereléseket és kiegészítőket is.

 

A legnagyobb teherautó márkák egy helyen!

 

A portálon megjelennek olyan nagy teherautó gyártó cégek, mint a Mercedes-Benz, a MAN, a Volvo, a Scania, az Iveco, a Renault, a DAF, az International vagy a Ford. A találati listát szűkíthetjük a gyártási évszám alapján, a megtett kilométerek alapján vagy állapot alapján is. A különböző használt teherautókat pedig nem csak Magyarországról, hanem Németországból, Hollandiából, Finnországból, Svédországból és Spanyolországból is megvásárolhatjuk. De Európán kívül vannak itt Amerikából, Afrikából, Ázsiából és Ausztráliából is hirdetések, így biztosan mindenki meg fogja találni, a számára ideális típust.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu