Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Rövid hírek

Milliárdos adomány: védőruhát kapnak az egészségügyi dolgozók a Masterplasttól

2021. április 28. 08:41
Milliárdos adomány: védőruhát kapnak az egészségügyi dolgozók a Masterplasttól

Nem sokkal a Masterplast egészségipari fejlesztése után a vállalat közel 4,5 milliárd forint értékben biztosít megfelelő védőruházatot az egészségügy részére. Ígéretük szerint szeptemberig minden érintett megkapja az eszközöket.

Összesen 4,464 milliárd forint értékben kapnak védőruhát az egészségügyi dolgozók a Masterplast Nyrt.-től 2021 szeptemberéig. A vállalat erről az Országos Kórházi Főigazgatósággal kötött megállapodást. Az egészségügyi dolgozók a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges védőoverálokat kapnak a cégtől.  

 

Masterplast márciusban jelentette be, hogy leányvállalata egészségipari beruházásának köszönhetően egészségügyi védőfelszereléseket gyárt majd. Védőoverál, orvosi köpeny, zsilipruha, lábzsák, fejvédő és izolációs lepedők kerülnek ki üzemükből.  

 

A vállalat közleményében azt írta az adományok elkészítésének menetéről, hogy  a Mol-csoport szállítja a polipropilént, amelyből a Masterplast németországi üzemében kétrétegű-lélegző alaptextíliát gyárt, ezt követően közel 50 magyarországi varroda bevonásával készülnek majd a védőoverálok.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu