Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Rövid hírek

Megjelentek a megújuló Citadella látványtervei

2021. április 24. 09:00
Megjelentek a megújuló Citadella látványtervei

Megjelentek a megújuló Citadella látványtervei, a Várkapitányság április 22-én hozta nyilvánosságra a vizuális projektet. A Várkapitányság szerint a terv az, hogy a zöldfelületeket a másfélszeresére növelik a Citadellán és környékén, összesen húszezer négyzetméteren lesz majd friss, zöld növényzet.  

Többek közt felújítják még a várfalat, felületeket burkolnak, és persze a bontási munkálatokat is elvégzik a Magyar Közlönyben írtak alapján. Létrehoznak egy hatezer négyzetméteres közparkot is tóval, valamint kávézókap helyet a főváros tetején. A magyar lobogónak is találtak helyet, egy harmincöt méter magas zászlót tűznek majd a Citadellára.  

 

Új átjárókat nyitnak majd a kivitelezők, nyitottabb, szabadabb és természetközelibb erődöt létrehozva ezzel. Extra kilátóteraszokat alakítanak ki, az ágyútoronyban a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató látványos kiállítást nyitnak meg. A munkálatok a tervek szerint 2023-ig tartanak majd.  

 

A Magyar Építők információi szerint a világörökség részét képező műemlék tenderét A ZÁÉV és a Market nyerte el még év elején, így ők felelősek a rekonstrukcióért. Vállalták, hogy a területet akadálymentesítik, valamint lifteket is telepítenek.  

 

M. A. 

Forrás és fotó: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu