Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Rövid hírek

Ma van a Föld Napja

2021. április 22. 08:50
Ma van a Föld Napja

1970 óta tartja az egész világ április 22-én a Föld Napját, Magyarországon ma van a harmincegyedik ilyen esemény. Számos programmal hívják fel a figyelmet a globális felmelegedés, az elsivatagosodás, a bioszféra pusztulásának problémakörére. Magyarországon is egyre több környezetvédelmi szervezet vonja be a lakosságot a problémák megoldásába. 

Az ökológiai válság egyre látványosabb jeleket ölt, a Föld Napján rengeteg szervezet kampányol a túlfogyasztás ellen, a lakosság is sokat tehet egy szebb jövőért. A Föld Napja Alapítvány is közzétette gondolatébresztő felhívását, hiszen 2021-ben a szelektív hulladékgyűjtés szerintük már nem elég.  

 

Mint írják, sokat tehetünk a helyzetünk és a bolygó egészségének javításáért. Javaslataik közt szerepel, hogy minden nap gondoljunk erre, például építsünk közösségeket, komposztáljunk, zöldítsuk a környezetet növényültetéssel, szigeteljük az ingatlanunkat megfelelően, ne vásároljunk csomagoltat, éljünk műanyagmentesen, váltsunk környezetbarát szerekre, étkezzünk a hazai gazdaságok terményeiből. 

 

 

M. A. 

Forrás: 24.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu