Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.11.14. - csütörtök, Aliz napja van.

Rövid hírek

Lombardiával erősödik hazánk kereskedelmi-üzleti kapcsolata

2015. november 05. 10:34
Lombardiával erősödik hazánk kereskedelmi-üzleti kapcsolata

November 4-én megnyílt Milánóban a Magyar Befektetési és Kereskedelmi Központ, amely a Lombardiába irányuló magyar export bővülését fogja segíteni, továbbá azt, hogy minél több lombardiai cég fektessen be Magyarországon - tájékoztatta az MTI-t Szijjártó Péter Milánóból.


Szijjártó Péter


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Magyar Befektetési és Kereskedelmi Központ megnyitóján Milánóban 2015. november 4-én. MTI Fotó: Kkm / Kovács Márton


Olaszország Magyarország egyik legfontosabb kereskedelmi partnere, a hatodik legnagyobb kereskedelmi forgalmat éppen velük bonyolítjuk le, 2014-ben ez 7,5 milliárd euró volt - ismertette a miniszter a kereskedelmi központ megnyitóján. Szijjártó Péter hangsúlyozta: az észak-olaszországi - mely az olasz GDP 22 százalékát adja -, a régió földrajzi közelsége miatt régóta Magyarország fontos partnere. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a térségben magyar szempontból a prémium kategóriás élelmiszerek, az infokommunikációs technológiák, az autóipar, és a gépgyártás a legperspektivikusabb. A miniszter tárgyalásainak eredményeként egy autó- és egy építőipari céggel már meg is tudtak állapodni magyarországi beruházásról. A két cég 200 új munkahelyet teremtve 11 milliárd forintnyi beruházást hoz Magyarországra.


Külgazdasági és Külügyminisztérium /MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu