Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Rövid hírek

Könnyebb és gyorsabb elérni az e-bicikli támogatásokat

2021. április 07. 09:14
Könnyebb és gyorsabb elérni az e-bicikli támogatásokat

Elindult az e-biciklik vásárlását támogató pályázat ötödik köre, április 6-tól igényelhető a támogatás az IFKA honlapján, április 9-ig lehet benyújtani a kérelmeket.  

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatását 2020 őszén indították, tizenkét pályázati szakaszban folyósítanak összesen egymilliárd forintot elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására. Az ötödik ütem április kilencedikéig érhető el, mivel az igény nagy, egyszerűsítették a feltételeket. A továbbiakban nincs szükség ugyanis adásvételi szerződésre az elszámoláshoz. 

 

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese úgy nyilatkozott, hogy a támogatás maximális mértéke a pedálszenzoros rásegítésű kerékpárok esetében a vételár 50 százaléka, de legfeljebb 90 ezer forint, a nyomatékszenzoros kerékpárok esetében szintén az ár fele, de legfeljebb 150 ezer forint.  

 

A Kerékpárosklub friss felméréséből és a BKK számlálóinak adatai alapján kiderül, hogy a fővárosban nőtt a kerékpáros forgalom április elején, valamint népszerűek a Bringázz munkába! és egyéb kerékpározást népszerűsítő programok. Egyre több kerékpárút épül vagy újul meg országosan is, az infrastruktúra tehát folyamatosan bővül.

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu