Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.24. - hétfő, Mátyás napja van.

Rövid hírek

Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

2020. február 13. 18:38
Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

A kormány gazdaságfehérítő intézkedései a csökkenő adókulcsok mellett is egyre több adóbevételt eredményeztek - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal országos évértékelő értekezletén.

Az intézkedések közül kiemelte az online pénztárgépeket, a közúti áruszállítás ellenőrzésének online rendszerét, valamint az online számlázást. Mint mondta, bevezetésükkel 9 százalékra csökkent az adóelkerülés mértéke. Magyarország az adócsökkentés éllovasa az Európai Unióban, a pénzügyi tárca célul tűzte ki, hogy ugyanezt az eredményt érje el az ország az adóadminisztráció mérséklésében is - fejtette ki az államtitkár.
Izer Norbert hangsúlyozta, hogy a digitalizáció egyre nagyobb segítséget jelent az adóegyszerűsítésben és a gazdaság fehérítésében. Az államtitkár különösen nagy horderejű változásnak nevezte, hogy a magánszemélyek adóbevallás-tervezetét a NAV készíti el. Fontos célként említette, hogy szeretnék ezt lehetővé tenni a vállalkozásoknál is abban a körben, ahol ez reálisan megtehető. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az elmúlt években kijelölt irány nem szorul módosításra. Az adóhatóság szerepéről szólva kiemelte: szolgáltató, támogató adóhatósággal találkozik, aki szeretné teljesíteni adókötelezettségeit, ugyanakkor célzott, határozott hatósági fellépésre számíthatnak az adóelkerülők.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu