Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Rövid hírek

Japán befektetések jönnek

2015. October 28. 16:15
Japán befektetések jönnek

A kormány befektetés ösztönzési ügynöksége hét japán vállalkozással folytat tárgyalásokat, amelyek eredményeként összesen 374 millió euró értékű beruházás valósulhat meg és 600 új munkahely jöhet létre - mondta el Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára október 13-án, Tatán.


Szabó László, NHK Spring, Tata


Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a japán NHK Spring rugógyártó üzemének gerendabeemelési ünnepségén Tatán 2015. október 13-án. Jobbról Kacujuki Nisioka, az NHK Spring Hungary ügyvezető igazgatója és Hatajama Kaouru, az NHK Spring Co. Ltd. elnökhelyettese. MTI Fotó: Bodnár Boglárka


A tatai ipari parkban a japán NHK Spring rugógyártó üzemében ünnepélyes keretek között emelték helyére a csarnok első gerendáját. Szabó László leszögezte: az európai országokon kívül Japán Magyarország második legnagyobb befektetője, 141 japán cég 25 000 embert foglalkoztat Magyarországon. Nishioka Katsuyuki, az NHK Spring Hungary ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, első ütemben 30 főt foglalkoztatnak, a teljes kapacitás elérésekor százat. 2020-ra 3,5 millió darab autórugó és 1,2 millió stabilizátor gyártását tervezik Magyarországon. Kaoru Hatayama, az NHK Spring Co. Ltd. elnökhelyettese közölte: ez a cég első európai termelési központja. Az Európából érkező megrendelések növekedése miatt döntöttek a beruházás mellett, a jó földrajzi elhelyezkedés és megközelíthetőség miatt választották Magyarországot, és ezen belül Tatát - tette hozzá. A japán NHK Spring 1939-óta van jelen a piacon, alkalmazottainak száma meghaladja a 20 ezret. Termékeik között megtalálhatók az autóipari rugók, a vasúti alkatrészek, a beléptető-rendszerek, a parkolóházak rendszerei és a számítástechnikai alkatrészek.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu