Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Rövid hírek

Innováció: új energiatároló rendszert fejlesztenek Magyarországon

2021. március 27. 13:00
Innováció: új energiatároló rendszert fejlesztenek Magyarországon

Naperőműhöz köthető energiatároló rendszert fejleszt a Bükkábrányi Fotovoltaikus Erőmű Projekt Kft. és a Szegedi Tudományegyetem konzorciuma. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik pályázatán 1,2 milliárd forintot nyertek újszerű ötletük megvalósításához. A cél egy innovatív elektrolizáló technológia, ennek nyomán pedig egy nagy nyomású hidrogén-palacktöltő rendszer összekapcsolása egy nagy naperőművel.  

A megújuló energiaforrások gazdaságos működését teszi lehetővé a konzorcium kutatása, melynek során megfelelő módon kapcsolnák össze az elektrolizálót a naperőművel. Kidolgozzák, ez a hidrogéntermelő rendszer hogyan kapcsolható egy nagynyomású tároló és palacktöltő rendszerhez, hogy az értéklánc továbbvitele megtörténjen. 

 

A projekt részeként egy adatbázist is létrehoznak a szükséges elemzésekkel együtt. Az egyedülálló fejlesztésnek köszönhetően egy olyan technológiai megoldáshalmaz jön létre, amely egyedülálló nemcsak Magyarországon, de a világon is. A tervek szerint a komplett stratégiát 2023-ban adják át.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu