Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Rövid hírek

Hulladékgazdálkodási mérföldkőhöz ért a MÁV

2021. április 03. 10:00
Hulladékgazdálkodási mérföldkőhöz ért a MÁV

A Magyar Állami Vasutak munkatársai tettek pontot az öt éve húzódó gazdasági, közegészségügyi és környezetvédelmi ügy végére. Az egyik országos viszonylatban is legfertőzőbbnek számító XIV. kerületből elszállították az illegálisan kihelyezett hulladékot.

Tette mindezt a MÁV a nagy népszerűségnek örvendő Tisztítsuk meg az országot! program keretében. Elképesztő mennyiségű, 307 tonna szemetet szedtek össze és szállítottak el a Francia útról. A hulladékot illegálisan helyezték ki, és hatalmas fertőzésveszélyt jelentett az ott felhalmozott 107 köbméter szemét. Az elmúlt öt évben rendre újabb adag került ki, amely közbiztonsági, környezetvédelmi és egészségügyi kockázatot is jelentett.  

 

Tisztítsuk meg az országot! program keretében több szervezet, vállalkozás, környezetvédelmi egység számolja fel az illegális hulladéklerakókat Magyarországon. Hogy ne ismétlődjenek meg a szabálysértések, kamerákat is telepíthetnek a helyszínre a programban biztosított támogatásból. 2021-ben az illegális szemetelőkkel keményebben lépnek fel a rendvédelmi szervek, tényleges bírság és büntetés is várható, ha valakit tetten érnek.  

 

M. A. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu