Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.10.18. - péntek, Lukács napja van.

Rövid hírek

Hinnünk kell a gyermekekben

2015. november 06. 19:09
Hinnünk kell a gyermekekben

Pelczné Dr. Gáll Ildikó az Európai Parlament (EP) alelnöke  strasbourgi tapasztalatairól számolt be a Budapesti Demográfiai Fórumon, mikor sajnálattal közölte, hogy az EP-ben a család kérdésében mindig sokan igyekeznek negatív összefüggésben nyilatkozni. Holott a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megfordításához éppen a családpolitika megerősítésére lenne szükség - tette hozzá.

A Fideszes EP-képviselő emlékeztetett a XXI. századi Európai Unió előtt álló demográfiai kihívásra, mely abban jelentkezik, hogy egyre több eltartottra egyre kevesebb kereső jut. Ez pedig szociális, egészségügyi és a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát is veszélyeztető problémákat vetít előre - szögezte le az európai parlamenti  képviselő. Pelczné Dr. Gáll Ildikó emlékeztetett: az EU-ban jelenleg két megközelítés áll egymással szemben a demográfia kérdéskörében. Egyesek szerint a migráció oldhatja meg a problémát. míg mások a bevándorlókkal kapcsolatos integrációs problémákra hívják fel a figyelmet, és a - ahogy a magyar kormány is - a családpolitikában látják a kivezető utat.

 
Pelczné Dr. Gáll Ildikó az Európai Parlament (EP) alelnöke is felszólalt 2015. november 5-én, a Budapesti Demográfiai Fórum megnyitóján.


A képviselő asszony további célzott intézkedéseket sürgetett hazai családpolitikában, hogy a gyermekvállalás ne jelentsen szegénységi kockázatot - ahogy az elmúlt évtizedekben jelentett. Az Európai Parlament alelnöke felhívta a figyelmet, hogy hazánk alkotmányba foglalta a család védelmét. Hozzátette: ezzel Magyarország az európai modell ellenében cselekszik - ám ez pozitívan értendő. Meggyőződésének adott hangot, hogy a magyar modell támogatandó példa a kontinensen. Bár az európai népesedési tendenciák nem kecsegtetnek érdemi javulással, ennek ellenére továbbra is "elkötelezett vagyok a magyar érdekek képviselete mellett, közös értékeink, valamint a családok képviselete mellett" - szögezte le. "Meggyőződésem, hogy hinnünk kell a fiataljainkban, és az általuk vágyott gyermekekben" - zárta beszédét Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke.

 
"Kik lakják majd be Európát, ez itt a kulcskérdés" - szögezte le Orbán Viktor kormányfő a fórum nyitóbeszédében.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu