Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Rövid hírek

Hétfőtől újra elérhető a kerékpárvásárlási támogatás

2021. május 03. 08:24
Hétfőtől újra elérhető a kerékpárvásárlási támogatás

Az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását segítő pályázat hatodik fordulója kezdődik május harmadikán. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára összegezte, eddig milyen eredményeket értek el, és mire lehet számítani az elkövetkezendő napokban.  

Eddig 3500 elektromos kerékpár esetében segített a kormány a felhasználóknak, kedvezményesen vásárolhatták meg a járműveket öt ütemű pályázat keretein belül. A május hetedikéig elérhető pályázat elsődleges célja, hogy környezetbarátabb módon jussanak el az emberek munkahelyeikre, illetve, hogy ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is - említette SchandaA Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv részeként elengedhetetlen a lakosság szemléletformálása, a karbonsemlegesség irányába mozdíthatja el a pályázat a közlekedést. 

 


A május harmadikán induló, egymilliárd forintos keretösszegű hatodik ütemben is ugyanazok a szabályok érvényesek: a támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint. Az adásvételi szerződés tavasz óta már nem szükséges az elszámoláshoz, részletek az IFKA oldalán érhetők el.  

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu