Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Rövid hírek

Érdemes figyelni az induló e-számlázásnál

2021. március 22. 08:21
Érdemes figyelni az induló e-számlázásnál

Áprilisban indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új adatszolgáltatási szabályzata, online számlázásra helyezi az alapokat az adóhatóság. Az összes kiállított számlára rálátásuk lesz, mert jelentési kötelezettséget írnak elő a vállalatoknak. Az átállás első időszakában ugyan csak figyelmeztetés várható a büntetés helyett, de jobb az elejétől együttműködni.  

A digitális számlázás hivatalosan áprilisban startol. Amellett, hogy papírt spórolhatnak vele a vállalatok, az adminisztrációs terhek is jelentősen csökkennek, bizonyos folyamatok automatizálhatók lesznek.  

 

Az online számla adatszolgáltatásban mindkét félnek el kell fogadnia, hogy e-számlát ad a kibocsátó cég. Ha ez elmarad, vagy az adatszolgáltatás hiányos lesz, úgy korrekcióra lesz szükség, különben az adóhatóság figyelmeztet. E-számla kibocsátás esetén viszont nem kis könnyítés, hogy a kibocsátott számla legyen az adóhatóság felé továbbított számla is, így az adminisztráció jelentős hányada megspórolható. Hogy az xml-alapú számlának milyen korlátai vannak, és hogy mire kell figyelni a továbbiakban, ide kattintva olvasható. 

 

M. A. 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu