Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Rövid hírek

Digitális alapokra helyezik az élelmiszerlánc-biztonságot

2021. április 08. 08:23
Digitális alapokra helyezik az élelmiszerlánc-biztonságot

Stratégiai együttműködés született annak érdekében, hogy az élelmiszerlánc-biztonságot az első lépéstől az utolsóig digitalizálják. Az Agrárminisztérium az Állatorvostudományi Egyetemmel kötött megállapodást, így már a legelső fázisban is nagy szerephez juthat a digitalizáció.  

A digitális ismeretek elmélyítésében segíti az AM az Állatorvostudományi Egyetemen keresztül a szakembereket. Az állatorvosok digitális szakismerettel rendelkeznek majd, oktatásokkal biztosítják ezt. A konzorcium támogatni fogja az élelmiszerlánc-felügyeleti feladatokat, az élelmiszerlánc-biztonsági adatokkal kapcsolatos elemzésekre, kutatásokra és innovációkra is hangsúlyt fektetnek.  

 

Az együttműködésben részt vesz az Állatorvostudományi Egyetem Digitális Élelmiszerlánc Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Intézete, az Agrárminisztérium és a Digitális Jólét Program. Fontos célkitűzésük, hogy megfelelően digitalizált alapokra helyezzék a szektort, modernizálva azt, fejlődési lehetőséget nyújtva az állatorvosoknak és közvetve az egész vidékfejlesztésnek. Adatvezérelt agrárium létrehozása, az élelmiszergazdaság fejlesztése a végső cél. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu