Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Rövid hírek

Átalakulóban a vásárlási szokások Magyarországon

2021. március 29. 08:51
Átalakulóban a vásárlási szokások Magyarországon

Nemcsak a járvány miatt változott Magyarországon a vásárlási trend, tartós elmozdulás figyelhető meg a piacon – a korábbi évekhez képest az online vásárlások száma túlszárnyalta a szokásos beszerzési módokat, a hagyományos vásárlás egy felmérés szerint a járvány után is eltörpül majd az e-kereskedelem mellett.  

Egyre inkább áttér a lakosság az internetes vásárlásra. A járvány nagyban hozzájárult, hogy az emberek bizalmat szavazzanak az online térben történő shoppingolásnak, tavaly 45%-os bővülést értek el az e-kereskedelmi felületek. Ez 909 milliárd forint forgalmat jelent. A felmérés szerint nemcsak átterelt költésről van szó, fenntartható növekedési pályára állhat az e-kereskedelmi szektor. Mindezzel erőteljesen átalakulnak Magyarországon a vásárlási szokások, inkább nyúlunk majd a billentyűzet után, mintsem plázába menjünk.

 

Szintén köze van a járványnak ahhoz, hogy hol értek el a kereskedők nagyobb növekedést. A távoktatás és home office idejében a műszaki cikkek iránt nőtt leginkább a kereslet, de drogériai termékből, háztartási termékből és barkács cikkekből is jelentősen többet értékestettek online, mint valaha. 

 

 

M. A. 

Forrás: 24.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu