Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.11.14. - csütörtök, Aliz napja van.

Rövid hírek

Ami jó a családnak, az jó Európának is

2015. november 06. 15:38
Ami jó a családnak, az jó Európának is

Az emberi társadalmak legfontosabb elemének nevezte a családot Ján Figeľ, a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke. A család jó Európa számára, ezt ki kell mondani - nyomatékosította a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke a Budapesti Demográfiai Fórumon.

 

 
Ján Figeľ, a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke, a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának alelnöke a Budapesti Demográfiai Fórumon beszélt 2015. november 5-én


Ján Figeľ, aki egyben a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának alelnöke fontosnak tartotta előadásában tisztázni alapértékeinket. Kifejtette: ami jó a családnak, az jó Európának is. Leszögezte: első számú, egyetemleges alapérték mindenki számára maga az élet. Ezt követi az élet érzékelése, ami nem más, mint a szeretet, a szolidaritás, az emberi együttlét, ez ad értelmet az életünknek - szögezte le. A Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke a családot egyfajta laboratóriumnak nevezte, ahol az életet tápláljuk. Ezért a családok támogatása jó a társadalom számára, mert növeli a stabilitást és a szolidaritást.

Ján Figeľ szavait nyílt színi taps fogadta, mikor utalt a szlovák alkotmányra, melybe tavaly belefoglalták: a család férfi és nő kapcsolatát jelenti. A politikus a tapsra reagálva kifejtette, ebből látja, hogy ma ez sajnos nem egyértelmű, holott ennek természetesnek kellene lennie. Emlékeztetett a nemzetközi gender (nemekhez kötődő) ideológiára, mely ezt relativizálja. 


"Kik lakják majd be Európát, ez itt a kulcskérdés" - szögezte le Orbán Viktor kormányfő a fórum nyitóbeszédében.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu